Over de Garage

Van onderhoud voor auto’s naar een persoonlijke APK 

Toen wij in 1999 in Oudega zijn gaan wonen, vielen we voor het huis, de rust en de ruimte. Dat dit een voormalig taxibedrijf/garage was en er nog 9 garageboxen bij het huis zaten, namen we voor lief. Het biedt tal van mogelijkheden waar we vast nog wel een keer wat mee doen dachten we toen. We werkten op dat moment allebei nog in loondienst vanuit verschillende functies; als fysiotherapeut in de revalidatie, contractmanager voor een zorgverzekeraar, projectleider voor mensen met hersenletsel, ZKM en loopbaancoach. De garages werden gebruikt als speelplaats voor onze drie zonen als opslagruimte en voor feestjes. 

Allebei hebben we op onze eigen manier een pas op de plaats gemaakt en stil gestaan bij wat voor ons van belang is in leven en werk. Het heeft geresulteerd dat we andere keuzes zijn gaan maken. Keuzes die ruimte en vrijheid geven, soms lef vragen en beter passen bij wie we zijn. In 2010 heeft dit geresulteerd in ‘De Garage voor Persoonlijk Onderhoud’, waar twee bedrijven zijn gevestigd voor fysiek en mentaal onderhoud ErgoFysio en Mijander. In 2021 zijn we gestart met een verbouwing, we willen ook een inspirerende plek creëren voor anderen om ‘even stil te staan’. Inmiddels hebben we een nieuwe sfeervolle accommodatie waar we diverse arrangementen aanbieden .

De Garage staat voor;

  • een sfeervolle accomodatie waar tijd en aandacht is
  • een professionele, deskundige werkwijze vanuit een holistische aanpak
  • betrokkenheid en authenciteit

Fysiek en Mentaal Gezond een unieke samenwerking

In ons werk vanuit de Garage voor Persoonlijk Onderhoud, ervaren we dagelijks de kracht van de unieke samenwerking tussen lichaam en mentale gezondheid. Het gebeurt regelmatig dat we meer uitgeven dan we aan energie hebben. Ons lichaam trekt aan de bel en dat kan zich uiten in fysieke klachten. Wanneer je geen tijd neemt om te herstellen kunnen stress signalen voor grotere problemen zorgen. ErgoFysio en Mijander hebben een unieke samenwerking om fysiek en mentaal gezond te blijven. Zo geven we ook voorlichting over de impact van stress op het brein, de werking en functie van je para- en sympaticus, gezonde hersenen en het belang van slaap.

 

Wat onze klanten zeggen over De Garage

Enkele reacties en ervaringen;

Joy (39) leerkracht en taal coördinator
‘Ik zou iedereen zo’n traject gunnen, zeker ter voorkoming van burn-out achtige klachten’.

Leny (62) muziektherapeut
‘De tijd nemen voor jezelf omdat jij de moeite waard bent om in stilte tot inzichten te komen. Door de ruimte en rust in het programma krijg je de kans om je gevoel te laten spreken’. 

 

Maatschappelijk betrokken ondernemen

‘De Garage voor Persoonlijk Onderhoud’ steunt de Namaste Foundation en Stichting Hersenletsel Support. Eind 2013 heeft Marja een wandelreis in de Himalaya, in Nepal gemaakt. Sinds die tijd ondersteunen wij diverse projecten in Nepal zoals de Namaste Foundation. Een empowerment initiatief zodat vrouwen in Nepal een eigen onderneming kunnen starten. Dichterbij huis ondersteunen wij Stichting HersenletselSupport. We bieden support aan mensen met hersenletsel zodat zij na een dergelijk ingrijpende gebeurtenis weer meer regie op hun eigen leven hebben.

Om nieuwe eilanden te ontdekken
moet je de kust verlaten